+31 85 130 6762 info@metrisquare.com

Vakgebieden

Metrisquare DiagnoseIS is een multidisciplinair systeem. Onze producten kunnen gebruikt worden voor zowel diagnostiek als behandeling in de volgende vakgebieden:

 • Neuropychologie
 • Psychologie
 • Ergotherapie
 • Logopedie
 • Human resources, arbeid en ontwikkeling
 • Sport

Neuropsychologie

In het Metrisquare platform kunt u diverse tests vinden die geschikt zijn voor neuropsychologische diagnostiek. Onze tests bestaan enerzijds uit nieuwe, moderne tests en anderzijds uit klassiekers die we digitaal beschikbaar gemaakt hebben op een tablet met digitale pen, zoals:

 • Trailmaking (TMT A en B)
 • Woorden Leertaken (15 WLT)
 • Lijndelen
 • Doostreeptaken
 • Rey Complexe Figuur
 • Letter-Digit Substitution
 • En vele andere tests…

Van onze nieuw ontwikkelde tests, ontwikkeld in samenwerking met diverse universiteiten, zijn de
Visuaspatial Neglect Test Batterij ontwikkeld door Nathalie Vaes et al. en de Emotion Recognition Task, ontwikkeld door Roy Kessels et al. fraaie voorbeelden.

Psychologie

Met Metrisquare is het mogelijk vragenlijsten digitaal af te nemen. Mocht u echter liever de vragenlijsten op paper-and-pencil afnemen, dan kunt u ook gebruik maken van het Roermond’s Score Programma (RSP) dat wij sinds 2017 ook aanbieden. Met RSP kunnen ruim 250 vragenlijsten op een uniforme, snelle manier gescoord en gerapporteerd worden.

Ergotherapie

Ergotherapeuten gebruiken het Metrisquare systeem over het algemeen bij de behandeling. Enerzijds gebruiken zij het systeem om observaties te registreren en anderzijds voor cognitieve training. Wij bieden bijvoorbeeld de Dot Matrix Cognitieve Training, ontwikkeld door Christophe Lafosse, en de CogneXion training taken, ontwikkeld voor revalidatie van kinderen. Daarnaast is het tablet en onze software geschikt voor het meten en trainen van de fijne motoriek bij kinderen.

Logopedie

Logopedisten gebruiken ons systeem onder andere in combinatie met de volgende meetinstrumenten:

 • BEBA: Birkhovense Evaluatieschaal Behandeldoelen Afasie
 • BIPAC: Behoeften-Inventarisatie en Probleem-Analyse van Communicatieve activiteiten
 • CIQ-A: Community Integration Questionnaire Community Integration Questionnaire (aangepast voor afasie)/li>

Deze tests kunnen via de webbrowser afgenomen worden binnen het Metrisquare platform, maar ook via het Meetexpert systeem dat we in samenwerking met Zuyd Hogeschool ontwikkeld hebben.

BIPAC Webbased

BIPAC test in het Meetexpert systeem van Metrisquare

Human resources, arbeid en ontwikkeling

Hoewel wij een zeer sterke focus hebben op tests voor het meten van cognitieve functies, ook inzetbaar voor HR toepassingen, is het met ons platform ook prima mogelijk een test te integreren voor het doen van persoonlijkheidsonderzoek, meten van intelligentie of het meten van interessen en competenties. U kunt de test eenvoudig zelf inbouwen of door ons in laten bouwen en deze dan ofwel op het tablet, of via internet afnemen bij de doelgroep. Omdat het daarnaast mogelijk is de test real-time feedback te geven zou u het systeem ook kunnen gebruiken voor e-Learning of andere vormen van online training.

Voor het testen van interessen en competenties rondom studiekeuze kunt u bijvoorbeeld terecht bij TalentFocus dat onder andere de volgende tests aanbiedt:

 • Studiekeuze Interesse Test (SIT)
 • Persoonlijkheidstest voor Jongeren (PTJ)

Sport

Cognitieve functies en psychologische parameters zijn van groot belang voor de prestaties van sporters. Om in een complexe spelsituatie binnen enkele milliseconden de juiste keuzes te maken moet men mentaal zeer fit zijn. De sporter moet alle parameters die van invloed zijn op het spel kunnen onthouden, de aandacht kunnen richten op de juiste elementen, binnen no-time beslissingen en plannen kunnen maken en afwegen, elke beweging om zich heen waarnemen en dan vervolgens nog de gedachten omzetten in motorische handelingen. Dit alles lukt alleen wanneer de cognitieve functies optimaal ingezet kunnen worden. Diverse psychologische aspecten kunnen van invloed zijn, zoals problemen in het priveleven, of invloed van stress of faalangst. Bovendien loopt een sporter risico op hersenletsel, bijvoorbeeld bij het voetbal door het koppen van een bal, of bij vechtsporten door klappen op het hoofd. Voor het meten van cognitieve functies en psychologische parameters biedt Metrisquare diverse mogelijkheden. Op die manier kan men de juiste sporter op de juiste plek inzetten, uitval voorkomen en prestaties optimaliseren.