+31 85 130 6762 info@metrisquare.com

Moderne uitgeverij

Metrisquare is in principe een moderne uitgeverij: u kunt uw test ontwikkelen in de grafische ontwikkelmodule en die test vervolgens delen met andere leden van het platform. U bent en blijft zelf de auteur en kunt indien gewenst dus ook zelf de test beheren, aanpassen en zelfs bepalen wie de tests wel of niet mag gebruiken. We vragen niet, zoals veel uitgeverijen wel doen, uw eigen auteursrechten aan ons over te dragen: het is en blijft uw test. Hoewel de nieuwe generatie een concept als Metrisquare waarschijnlijk eerder met een appstore voor cognitieve tests zou vergelijken, is de parallel met een klassieke uitgeverij natuurlijk groot: u bent auteur van de test en wij bieden de infrastructuur voor het gebruik en de distributie van de test. Natuurlijk ondersteunen we ook bij de marketing van de instrumenten: we tonen ze in ons platform, op social media, maar ook fysiek op bijvoorbeeld conferenties.

Volledig zelf grip op het beheer!

U hoeft de test die u maakt overigens niet te delen als u dat niet wilt: u kunt hem ook gewoon offline voor uzelf houden. Als u nog bezig met onderzoek en een publicatie nog moet afwachten, kunt u de test toch al in een groep mensen gebruiken die u vertrouwt. U kunt in het platform instellen óf en met wie de test gedeeld wordt.

Voor het goede doel of met een commercieel oogpunt?

Geen commerciële interesses? Maak een test of cognitieve trainingstaak, gewoon om de wereld een plezier te doen. Deel hem met iedereen en geniet van de roem! Via de website kunt u eenvoudig zien hoevaak de test gebruikt wordt. Een voorbeeld is de Emotion Recognition Task van R. Kessels et al. In dat geval vonden de auteurs het belangrijk dat de test door iedereen gebruikt kan worden, maar het handmatig opsturen van CD-ROMs en het steeds onderhouden van eigen software kost uiteraard veel tijd. Nu gebruiken zij het Metrisquare platform en kan de test door alle leden van het platform gebruikt worden.

U kunt er uiteraard wel commercieel mee aan de slag: maak en publiceer een test in het platform en vraag een vergoeding voor het gebruik ervan. Doordat het via de website mogelijk is het gebruik te monitoren kunt u eenvoudig inzicht krijgen in de opbrengsten.

Tests voor en door de gebruikers

 Doordat het platform niet alleen door ons gevoed wordt met tests, maar vooral door de leden zelf, is het platform snel gegroeid. Metrisquare is oorspronkelijk in Nederland ontwikkeld, maar al snel werd het systeem ook in België bekend, in het bijzonder dankzij Guy Vingerhoets (Universiteit Gent) die als eerste ons systeem ontdekte in Vlaanderen. Inmiddels zijn er wereldwijd gebruikers, omdat van een aantal tests versies beschikbaar zijn in meerdere talen.

Maak nu persoonlijk kennis met ons!

In gesprek verkennen we vrijblijvend de mogelijkheden voor integratie van uw tests.

Webbased statistieken

Via de website kunt u als auteur van de test ook gebruik maken van de mogelijkheden voor anonieme statistieken. Hiermee kunt u bijvoorbeeld histogrammen maken van gekozen variabelen, correlatie tussen twee variabelen bekijken of tijd-plots maken. Natuurlijk kunt u de data ook exporteren naar een CSV bestand om het verder te verwerken in SPSS of een ander statistiekprogramma.