+31 85 130 6762 info@metrisquare.com

Motorische vaardigheden bij kinderen

Bij Kinderspital Zürich hebben Nicole Lüscher, Dr. Brigitte Wirth en Dr. Huub van Hedel onderzoek uitgevoerd naar de bruikbaarheid, betrouwbaarheid en validatie van pendrukmetingen met de Metrisquare DiagnoseIS software. Daarnaast onderzochten zij wat de invloed van het gebruik van het systeem is op de motivatie van de kinderen. Ook onderzochten ze de correlatie tussen resultaten van de visuele perceptietest en de ernst van de stoornissen. Er deden achttien kinderen mee aan het onderzoek, met verschillende neurologische diagnoses, waarbij de ene helfd de test op papier uitvoerde en de andere met behulp van het tablet. Hieruit bleek dat de Metrisquare software, in combinatie met het tablet een betrouwbaar instrument is om motorische vaardigheden bij kinderen te meten, vooral als het gaat om metingen waarbij pendruk van belang is.

Child working on the tablet. The large drawings are intended to train fluent gross motor arm movements,  initiated from the shoulder joint. (N. Lüscher, H. Van Hedel, 2014)

Een kind dat een test uitvoert op het tablet. De tekeningen zijn bedoeld om vloeiende grootmotorische armbewegingen te oefenen. (N. Lüscher, H. Van Hedel, 2014)

Wetenschappelijke referenties:

  • Lüscher, N., Wirth, B., Van Hedel, H. (2014). Reliability of pressure recordings and validity of a computerized visual perception test.