+31 85 130 6762 info@metrisquare.com

Cognitieve experimenten

Wetenschappers gebruiken het Metrisquare platform voor de ontwikkeling van cognitieve experimenten. Met ons systeem is het namelijk mogelijk een test te ontwikkelen. Daarvoor is geen programmeerkennis vereist: de test kan volledig grafisch vormgegeven worden. Voor degenen die iets speciaals in gedachten hebben is het wel mogelijk om de test verder uit te breiden met een stukje script, maar noodzakelijk is dat over het algemeen niet.

Onderstaand filmpje toont een korte demonstratie van de testontwikkelmodule.

De Metrisquare DiagnoseIS software kan gekoppeld worden aan bio- en breinmeetinstrumenten, zoals EEG systemen, eye tracking sensoren en response pads.

Voorbeelden van experimenten die uitgevoerd werden met Metrisquare DiagnoseIS en waarvoor wetenschappers zelf in staat waren de tests te ontwikkelen binnen het Metrisquare platform:

  • Het meten van het effect van stress op het cognitief functioneren. Hiervoor werd een taak ontwikkeld die zelfs voor gezonde proefpersonen zeer moeilijk is, waarbij de proefpersoon steeds het gevoel gegeven wordt dat de prestatie nog niet hoog genoeg is.
  • Onderzoek naar het effect van een prisma-adaptie behandeling bij pati├źnten met hersenletsel.
  • Het onderzoeken van fijn-motorische vaardigheden bij kinderen met Autisme